Artykuły
Konkurs na najładniejszą kartkę świąteczną!
Wernisaż projektu
18 listopada we wsi Krupińskie odbył się wernisaż, będący zwieńczeniem przeprowadzonych działań w ramach projektu "Etno-design Ziemi Sadowieńskiej" realizowanego przez fundację Akomodacja.
Projekt dofinansowano ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach Programu Kultura - Interwencje 2018. EtnoPolska.
Co lepsze – pieczeńce czy sójki?
Jedne i drugie są pyszne. Jak je wykonać? Uczono się podczas warsztatów kulinarnych w Krupińskiem.
21 listopada od rana w świetlicy wiejskiej w Krupińskiem odbywały się kolejne warsztaty, tym razem kulinarne i w ramach projektu „Królowa kiszonek Kapusta”, realizowanego przez Fundację „Akomodacja” oraz Sołectwo wsi Krupińskie. Pierwsze z nich, połączone z nauką tworzenia mało znanych „pieczeńcy” (tu w wydaniu bezmięsnym) prowadził p. Szymon Jadczuk, który prezentował je również podczas wcześniejszego Konkursu Kulinarnego w Sadownem na najlepszą potrawę Regionu Sadowieńskiego.
Królowa kiszonek jest tylko jedna!
16 listopada we wsi Krupińskie odbyły się warsztaty kiszenia kapusty w ramach projektu " Królowa Kiszonek Kapusta" realizowanego przez Fundację "Akomodacja".