UWAGA! Przedłużono termin przyjmowania zgłoszeń!
Na prośbę naszych mieszkańców Organizatorzy przedłużyli termin przyjmowania zgłoszeń do Konkursu Kulinarnego na tradycyjną potrawę z regionu Sadownego i okolic.
Ostatecznie Gminny Ośrodek Kultury w Sadownem zamknie listę uczestników Konkursu po piątku 13 kwietnia.
Przypomnimy tylko, że Konkurs Kulinarny na tradycyjną potrawę z regionu Sadownego i okolic pn. „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Sadownego” trwa. Jego Organizatorami są: Urząd Gminy w Sadownem, Gminny Ośrodek Kultury w Sadownem, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sadownem i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Gminny Ośrodek Kultury w Sadownem do 9 kwietnia oczekiwał na zgłoszenia potraw regionalnych, których receptury muszą dotyczyć wyrobów tradycyjnych, znanych i występujących na stołach naszych mieszkańców od dawna, powinny cechować się dużą częstotliwością występowania oraz być wytwarzane w małej skali, z powszechnie dostępnych u nas surowców. Powinny to być receptury potraw i produktów związanych z określonymi porami roku, a także z okresami świątecznymi, okazjonalnymi, ale również podawane na co dzień.
Na prośbę naszych mieszkańców termin przyjmowania zgłoszeń przedłużono do dnia 13 kwietnia br.
Do udziału w Konkursie zapraszamy wszystkie Sołectwa i Stowarzyszenia Gminy Sadowne, ale też osoby indywidualne.
Jeszcze raz przypominamy, receptury wraz z opisem sposobu przygotowywania produktów i potraw należy nadsyłać lub przekazywać do Gminnego Ośrodka Kultury w Sadownem do dnia 13 kwietnia 2018 r. (wymogi zgłoszenia w regulaminie Konkursu). Zostaną one ocenioną przez profesjonalne Jury i ewentualnie zakwalifikowane do udziału w II-giej części Konkursu, którego finał odbędzie się 22 kwietnia 2018 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sadownem. Organizatorzy przewidują cenne nagrody dla zwycięzców Konkursu.
Szczegóły Konkursu na stronie http://gok.sadowne.pl/konkursy/717-oglaszamy-konkurs-kulinarny.